Helly Hansen på djupt vatten

Företagsledaren, miljardären och äventyraren Sir Richard Branson och det norska konfektionsföretaget Helly Hansen inleder ett samarbete. Helly Hansen ska förse Branson och hans manskap med kläder, skor och tillbehör under deras stora expedition, Virgin Oceanic Expedition.

Miljardären och äventyraren Sir Richard Branson ska i sitt nästa projekt besöka de fem djupaste platserna i de fem världshaven. Expeditionen inleds med dykningar ner till Marianergraven i Stilla Havet redan i år. Med sina 11 034 meter under havsytan är det världens djupaste punkt på jordskorpan. För expeditionen har Branson låtit bygga en specialfarkost som han och amerikanen Chris Welsh ska manövrera under expeditionerna. Helly Hansen förser samtliga expeditionsmedlemmar med skor, funktionskläder och annan utrustning för verksamheten ovan och under havsytan. Bland annat ska Branson och hans kollega använda specialgjorda underställ från Helly Hansen i undervattensfarkosten. Virgin Oceanic-expeditionen ska förse såväl vetenskapsmän med information om förhållandena i havsdjupen som allmänheten med tv-bilder och information om äventyret.

Den 57-årige Richard Branson grundade skivbolaget Virgin Records på 1970-talet och har sedan dess startat många framgångsrika företag. Han har också varit involverad och deltagit i en mängd äventyr, bland annat har Branson korsat Atlanten i en luftballong. Han adlades av engelska drottning Elizabeth år 1997 för sitt entreprenörskap och sina bedrifter.

Det norska företaget Helly Hansen grundades redan år 1877 i Moss och tillverkar skor, konfektion och utrustning för friluftsliv.