Första butiken i Sverige

Nästa vecka öppnar Specialized sin första konceptbutik i Sverige. Butiken finns i Stockholm och följer samma koncept som de trettiotal konceptbutiker som redan finns i de övriga europeiska länderna.

I skuggan av Hammarbybacken kommer den nyöppnade Specialized konceptbutiken att ligga med en klarröd inredning som går i varumärkets karaktäristiska färger. Butiken drivs i regi av Cykelspecialisten men själva inredningen och konceptet följer ändå modellen som företaget vill ha på sin satsning. Den tyske projektledaren för Specialized konceptbutiker, Kilian Eller har varit den som tillsammans med killarna på Cykelspecialisten har planerat butiken i Stockholm. Tanken är att alla konceptbutiker ska se lika ut men med en lokal prägel.

–          Det är han ( Kilian Eller)som visste hur det ska se ut och så bråkade vi lite med honom så att vi också fick grejer som vi vill ha med. Det är ju vår butik och ska passa också oss, förklarar ägare David Randén.

Butiken i Hammarby Sjöstad erbjuder ett mycket brett urval av Specializeds sortiment men med fokus på de dyrare modellerna. Förutom cyklar finns hjälmar, skor, sadlar och konfektion från Specialized i butiken som är på hela 350 kvadratmeter. För David och hans kompanjon är det just bredden hos varumärket som lockade i satsningen.  I butiken finns också en verkstad, möjlighet till bikefitting och ett så kallat testprogram. Det innebär att kunden får hyra en cykel för att i praktiken testa hur den känns, antingen i terrängen kring Hammarbybacken eller på landsvägarna ut till Hellasgården.