Cykelcity växer i Stockholm

Igår öppnade Cykelcity sin nya butik på Södermalm i Stockholm. Med en totalyta på nästan 600 kvadratmeter är butiken redo att möta cykelsäsongen.

Cykelcity har funnits i Stockholm sedan 1998. Butiken på Södermannagatan har varit något av ett vattenhål för många cykelälskare. Men med åren har butiken blivit för liten då både sortimentet och kundunderlaget har vuxit.  Ägaren Mario Toledo hade därför redan en längre tid letat efter passande lokaler. Förra hösten hittade han lokalen på Folkungagatan som nu genomgått en total renovering.

–           Det har varit ett enormt jobb. För bara en månad sedan körde byggarbetarna omkring här i en Bobcat, berättar Mario Toledo.

Den totala butiksytan i den nya butiken är cirka 300 kvadratmeter. Det är dubbelt mer än vad den gamla butiken hade. Till det kommer dessutom nästan lika mycket golvyta i verkstad, kontor och lager. Nu kan Cykelcity exponera hela sitt sortiment på ett bättre sätt. Den nya butiken har också gjort det möjligt att ta in ett bredare sortiment.

–          Cykelintresset är på väg uppåt, så känner vi i alla fall, annars hade vi inte vågat flytta och bygga ut. Jag tror att cyklingen växer på alla plan, det gäller såväl cykelpendling som mountainbike och landsväg, konstaterar Mario Toledo.