Generationsskifte hos K2

Generationsskifte hos K2

Publicerad

BA Sportprodukter som säljer K2 i Sverige gör ett generationsskifte. Andreas Håkansta lämnar Interski och Head för att tillsammans med Marcus Pupp köpa in sig i BA Sportprodukter och på sikt ta över ansvaret för K2 i Sverige.

– Jag fyller snart 60 år och har bytt ut båda mina knäleder, säger Björn Andersson som grundat BA Sportprodukter. Jag har under flera år tittat på en lösning och eftersom Marcus har gjort ett så bra jobb som säljare så satte jag mig ned och pratade med honom. Han pratade i sin tur med Andreas, som han kände sedan tidigare, och de kom tillbaka med ett förslag där de successivt skulle köpa in sig i bolaget.

Marcus och Andreas köper in sig i bolaget lite pö om pö som de säger för att inte äventyra ekonomin i bolaget. Båda har skidåkning som sitt stora intresse och de känner varandra sedan länge och var sugna på att ta nästa steg i sina yrkesliv.

– Jag har jobbat i skidbranschen i åtta år och kände att det nu var läge att ta mer ansvar, säger Andreas. Jag och Marcus känner varandra väl och jag tror att vår glöd för skidåkning ska vara att vinnande koncept ihop med K2:s starka varumärke.

– K2 i Europa har varit med hela tiden i diskussionerna och de stöttar oss fullt ut, säger Marcus. Eftersom Björn stannar kvar i bolaget och kan hjälpa oss med avtal och offerter till kedjorna så får vi tid på oss att slussas in i alla sysslor. Det känns fantastiskt skönt att dels få chansen att driva ett eget företag och dels få göra det på det här sättet med grundaren kvar i bolaget.

Marcus bor i Stockholm och Andreas i Åre och de kommer båda två att jobba med att resa runt och sälja produkterna. De kommer dock inte att dela in landet strikt geografiskt utan kommer att fortsätta att jobba med de butiker där de har byggt upp en personlig relation.

– Vi ska vara synliga i butikerna, säger Marcus. Vi två ska vara K2 i butikernas ögon.

– Vi ska verkligen leva varumärket och för att visa att vi menar det har både jag och Markus börjat åka snowboard, säger Andreas.

Björn är fortfarande delägare i bolaget och kommer att sitta med i styrelsen flera år framöver för att säkerställa att övergången blir så smidig som möjligt.

Idag har BA Sportprodukter sitt huvudkontor i Linköping men Marcus och Andreas kommer att leta efter lokaler i Stockholm som också ska rymma ett showroom. Förutom K2 så har företaget också hand om Line skidor, Full Tilt pjäxor, Morrow snowboards samt Atlas och Tubbs snöskor. Plus längdskidorna från Madshus men den försäljningen har de lagt ut på bolaget Sportwin i Karlstad som även säljer Dählie och Toko.

On
Off

9 kommentarer

 • Wige lanserar nytt varumärke

  Wige lanserar nytt varumärke

  Life Wear är namnet på Wiges nya varumärke som omfattar en serie kläder i ekologiskt odlad bambu.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 17:12

 • Alla vill ta rygg på Zlatan

  Alla vill ta rygg på Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic är den person som svenskarna helst skulle vilja ha som sällskap under en joggingtur. Det visar Stadiums årliga undersökning om svenskarnas tränings- och motionsvanor som genomförs av Sifo.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 15:12

 • Warberg väljer Salming som partner

  Warberg väljer Salming som partner

  Innebandygiganten Warberg IC/IBF väljer Salming som ny Guldpartner för klubbor, skor och målvaktsutrustning.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 14:53

 • Utehelg på Värmdö

  Utehelg på Värmdö

  Helgen 18-20 maj arrangerar Sportfacks systertidning Utemagasinet eventet "Utehelg" på Värmdö. Här kan du, förutom att snacka med kollegor i branschen, träffa bland andra äventyraren Fredrika Ek och ploggaren Erik Ahlström.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 08:30

 • Ljus USA-rapport om golfen

  Ljus USA-rapport om golfen

  Amerikanska National Golf Foundations rapport från golfindustrin innehöll en del intressanta nyheter som kan göra avtryck även i Sverige.

  Nyheter Tommy Jeppsson, i dag, 16:28

 • VM-låten är släppt

  VM-låten är släppt

  Gyllene Tider har återförenats för att göra den svenska officiella låten till sommarens fotbolls-VM. Tillsammans med Linnea Henriksson släppte de "Bäst när det gäller", tisdag den 15 maj, samma dag som den svenska VM-truppen presenterades.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 17:57

 • Stadium tar ännu ett miljösteg

  Stadium tar ännu ett miljösteg

  Stadium Group presenterar sin hållbarhetsrapport för perioden 2016-2017. De har bland annat sparat stora mängder vatten och fasat ut PFC i egenproducerad konfektion.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 17:04

 • Hövding snart uppe i 100 000 hjälmar

  Hövding snart uppe i 100 000 hjälmar

  Säsongen startade segt för Hövding, men så fort värmen kom följde resultatet med under första kvartalet.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 08:01

 • Isaberg satsar på cykel

  Isaberg satsar på cykel

  Turistentreprenören Isaberg i Småland har byggt en gigantisk MTB-pumptrack på 1 500 kvadratmeter i Isaberg arena.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 00:04

 • Fler systrar i bergen

  Fler systrar i bergen

  Från och med i år har sko- och kängvarumärket Meindl inlett ett samarbete med outdoorbyrån Systrar i bergen. Båda parter vill slå ett slag för ett friluftsliv utan prestation.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 23:48

 • X Games nu i Oslo

  X Games nu i Oslo

  Helgen 18-20 maj hålls X Games i Oslo, Norge, med en hel rad svenska åkare som Emma Dahlström och Jesper Tjäder.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2018-05-10 23:25

 • Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia

  Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia

  Tvåhjulsmästarna, en samarbetsorganisation för ett 50-tal svenska cykelbutiker, har sedan hösten 2015 samarbetat med Team Sportia. Nu bryts samarbetet när Tvåhjulsmästarna istället inleder ett samarbete med trädgårdskoncernen Max Garden.

  Nyheter Mattias Björklund, i dag, 06:09

 • Quiksilver köper Billabong

  Quiksilver köper Billabong

  Amerikanska Boardriders Inc, som bland annat har Quiksilver i varumärkesportföljen, köper konkurrenten australiska Billabong för 2,4 miljarder kronor. Köpet skapar en actionsportgigant med bland annat 630 egna butiker.

  Nyheter Mattias Björklund, i dag, 09:45

 • Amer Sports köper Peak Performance

  Amer Sports köper Peak Performance

  Svenskgrundat, köpt av danskar och nu går den nordiska flytten vidare för Peak Performance. I juni blir Peak Performance finskt när Amer Sports köp av varumärket från IC Group för 2,6 miljarder svenska kronor går igenom. Varumärket passar perfekt i Amers portfölj då koncernen har målet att sälja konfektion för 15 miljarder.

  Nyheter Mattias Björklund, 2018-05-05 08:23

 • Marsblade bakom Växjös SM-guld?

  Marsblade bakom Växjös SM-guld?

  Växjö Lakers blev svenska mästare i hockey efter segern mot Skellefteå. Lagkapten Liam Reddox ledde jakten på isen med den nya revolutionerande Marsblade-skenan.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 15:35

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fourfield lämnar NK

4 kommentarer

framtid: Nu har Sealife öppnat upp NK Sport & Fritid och det känns redan fräschare och som om personalen mår bättre. En mycket trevligare butik än innan. Lycka till Sealife och ni kommer få fina resultat...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Ispo Business 01-2018

 • Sportfack 01-2018

 • Sportfack 11-2017

 • Sportfack 10-2017

 • Sportfack 09-2017

 • Sportfack Bike Business 07/08–2017

 • Sportfack 07/08-2017