Hoka One One tänker i nya banor

Hoka One One är ett nytt löparskomärke som tänker i helt nya banor. Med extremt tjocka och mjuka sulor ska de revolutionera trail runningskorna.

Istället för att följa den rådande trenden med väldigt tunna sulor som ska ge en barfotakänsla så bygger Hoka One One istället extremt höga sulor.

Den höga, och mjuka, sulan har mer än dubbelt så stor volym som en traditionell löparsko och ska absorbera upp till 80 procent av stöten då löparen landar på hälen. Framförallt ska detta vara en fördel vid utförslöpning och enligt kommentarer på löparforum runt om i världen är det här något som verkligen gillas av de som testat skorna.

Förutom att vara hög så är sulan också väldigt bred för att ge bra fäste vid terränglöpning. Framdelen av sulan är extremt rundad – Hoka One One kallar det för Rollig Up – för att ge en naturlig framåtrörelse i löpsteget och även det här är det många testare som uttrycker sig lyriskt över. Trots sin tjocka sula väger ett par skor i storlek 42 in på 320 gram vilket är som vilka andra par trail runningskor som helst.

Bakom projektet står bland andra Salomons förre vd Jean-Luc Diard.