Salming storsatsar på skor

För två år sedan lanserade Salming sina första indoorskor, det gav mersmak och nu gör de en storsatsning på skor för innebandy, handboll och squash.

X-Factor är en helt ny skoplattform som är utvecklad tillsammans med Team Ortopedteknik i Jönköping. Ortopederna har tittat på hur foten rör sig mest naturligt och anpassat flexvinklar och stöd efter detta. Insidan på sulan har dessutom rullats av för att underlätta sidoförflyttningar.

– Det kan verka vansinnigt att satsa på skor när konkurrenterna är gigantiskt stora, säger Thomas Nord som är design- och marknadsansvarig på Salming, men vi fick så bra omdömen på våra första skor att vi beslöt oss för att satsa stenhårt på en helt ny indoorsko.

Skon är främst utvecklad för innebandy och handboll som är Salmings viktigaste sporter men det visade sig att den även var riktigt bra för squash så nu marknadförs den mot den målgruppen också.

– Vi har en fullsortimentsstrategi med Salming och vill vara en totalleverantör inom både innebandy och handboll, säger Thomas. Skor är en enormt stor investering med alla storlekar men när det slår så blir det snabbt stora volymer.

X-Factor finns för både dam och herr men också i en juniormodell med samma utseende och funktion och alla skorna lanseras under nästa år.

Salming storsatsar på skor Salming storsatsar på skor Salming storsatsar på skor