Salming storsatsar på skor

Salming storsatsar på skor

Publicerad

För två år sedan lanserade Salming sina första indoorskor, det gav mersmak och nu gör de en storsatsning på skor för innebandy, handboll och squash.

X-Factor är en helt ny skoplattform som är utvecklad tillsammans med Team Ortopedteknik i Jönköping. Ortopederna har tittat på hur foten rör sig mest naturligt och anpassat flexvinklar och stöd efter detta. Insidan på sulan har dessutom rullats av för att underlätta sidoförflyttningar.

- Det kan verka vansinnigt att satsa på skor när konkurrenterna är gigantiskt stora, säger Thomas Nord som är design- och marknadsansvarig på Salming, men vi fick så bra omdömen på våra första skor att vi beslöt oss för att satsa stenhårt på en helt ny indoorsko.

Skon är främst utvecklad för innebandy och handboll som är Salmings viktigaste sporter men det visade sig att den även var riktigt bra för squash så nu marknadförs den mot den målgruppen också.

- Vi har en fullsortimentsstrategi med Salming och vill vara en totalleverantör inom både innebandy och handboll, säger Thomas. Skor är en enormt stor investering med alla storlekar men när det slår så blir det snabbt stora volymer.

X-Factor finns för både dam och herr men också i en juniormodell med samma utseende och funktion och alla skorna lanseras under nästa år.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842