XXL har öppnat sin första butik i Sverige

Nu har XXL öppnat sin första butik i Sverige. Platsen är Bromma i Sverige och med 5 000 kvadratmeter gör den skäl för sitt namn.

Sportfack fick en förhandsvisning av XXLs första butik i Sverige dagen innan öppningen och det är en imponerande butik.

Självklart imponerar 5 000 kvadratmeter men än mer imponerar butikens utbud. Det här är 5 000 kvadratmeter sport och eftersom modebiten har väldigt lite utrymme blir det desto mer sportutrustning. Här finns allt det vi är vana att se i en vanlig sportbutik – från fotboll, till hockey till fitnes till outdoor – men här finns också annat som vattensport, ridsport, jakt, fiske och hälsokost. Inom varje segement är dessutom djupet större än i de andra stora kedjorna. XXL har utrustning både för glada motionärer och seriösa elitidrottare.

Affärsidén lyder stora varuhus med starka varumärken till låga priser. De jobbar inte alls med egna varumärken utan kan hålla lägra priser för att de har lägre omkostnader. Två butiker till ska öppna under 2010 – en i Täby och en i Göteborg – och inom tre år ska de vara uppe i 10 butiker i Sverige.

I oktobernumret av Sportfack kommer en lång artikel om XXLs första svenska butik och om deras framtidsplaner för Sverige. På nätet vill vi bara snabbt lägga ut några bilder och avsluta med vad XXLs koncernchef Fredrik Steenbuch säger att kedjan har för mål med etableringen i Sverige:

– Vi ska bli störst i Sverige, punkt slut. Vi vet inte när det blir, men vi ska bli störst.

XXL har öppnat sin första butik i Sverige XXL har öppnat sin första butik i Sverige XXL har öppnat sin första butik i Sverige