Bosch är ute och cyklar

Bosch är ute och cyklar

Publicerad

Elektronikjätten Bosch vill erövra e-cykelmarknaden. På Eurobikemässan i Tyskland förklarade företagets vice vd för e-cykeldivisionen, Rainer Jeske att man på långsikt strävar efter en 25-procentig andel av världsmarknaden på e-cyklar.

Tyska Bosch har redan idag ett omfattande samarbete med flera cykeltillverkare, bland dem finländska Helkama Velox. Marknaden för e-cyklar har vuxit kraftigt det senaste året, speciellt i Europa och Bosch vill haka på den utvecklingen. Redan för ett par månader sedan meddelade bolaget att man skulle göra en storsatsning på e-cykelmarknaden. Deras koncept, Bosch e-bike-system, startade som ett samarbete med Cannondale men har nu utvidgats att omfatta ett stort antal cykeltillverkare. Bosch e-bike-system är ett komplett drivsystem med elmotorer, batterier och sensorer. Investeringskostnaderna för Bosch´s satsning uppges vara över 4 miljarder kronor. Pengarna ska också användas till utveckling av elektriska motorcyklar och el-bilar Redan nästa år planerar företaget att ha sålt 70-80 000 drivsystem till e-cyklar världen över. På sikt siktar Bosch alltså att svara för en fjärdedel av världsmarknaden för drivsystem för e-cyklar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sportfack besöker Intersports flaggskeppsbutik i Stockholms city

4 kommentarer

Konsument: 25% på allt som öppningserbjudande....Intersport tror inte på konceptet, utan man måste ge rabatter, dom har inget självförtroende, bra för mig som konsument...inte ens XXL har den typ an...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842