Pelé har fått nya skor

Forne fotbollsstjärnan Pelé är på inmarsch i europeiska sportbutiker. Men inte i egen hög person utan som namngivare åt ett nytt fotbollsmärke.

Tidernas bäste fotbollsspelare skrev förra året ett avtal med fotbollsmärket Nomis men sedan Nomis gått i konkurs frigjordes varumärkesnamnet Pelé. Nu har ett sällskap erfarna personer från sportbranschen uppbackade av investerare köpt licensrättigheterna för namnet Pelé inom fotbollskonfektion, skor och tillbehör.

Pelé Sports introducerades i samband med VM på en grusplan i Johannesburg, inte olik de planer där Pelé började sin karriär. De första leveranserna ut till butik skedde under juli men den fullskaliga lanseringen kommer först nästa år. Planen är att 2014 ha nått ut till omkring 1 000 europeiska sportbutiker.

Det nya varumärket har sitt huvudkontor i Zug, Schweiz, och leds av Gunther Siebrecht med ett mångårigt förflutet hos både Adidas och Nike. Även försäljningschefen, Clemens Weigand, har ett förflutet hos Nike. I Sverige kommer distributionen att skötas av MBT Norge under ledning av Roger Johansen.

Kollektionen består av tre kategorier i olika prisnivåer. Premiumkategorin består av skor och konfektion för elvamannafotboll, Peladakategorin kommer att marknadsföra fotbollsutrustning för spel på mindre planer likt dem Pelé spelade på innan sitt genombrott och Pelé Story-kategorin marknadsför lifestyleprodukter inspirerade av fotboll.

Under sin aktiva karriär spelade Pelé i skor från Pony, Stylo och Puma.

Pelé har fått nya skor Pelé har fått nya skor Pelé har fått nya skor