Maglite vill revolutionera ficklampan

Maglite vill revolutionera ficklampan

Publicerad

Allt kan bli bättre. Det spelar ingen roll om det handlar om enkla saker som plastkassar eller mer avancerade produkter som carvingskidor. Nu är det ficklampans tur att ta ett steg på evoutionens trappa.

Mike LeClerc har bytt sin NHL-karriär, där han bland annat spelade i Anaheim Mighty Ducks, mot jobbet som internationell försäljningschef på Maglite. Just nu turnerar han världen runt och visar upp Maglites senaste skapelse - ficklampan XL-100.

- Ficklampan är en produkt som sett likadan ut under väldigt lång tid, säger Mike när han är på besök hos Sportfack. Visst har LED-tekniken revolutionerat driftstiden men funktionsmässigt har det inte hänt så mycket. Nu ändrar vi på det.

Det nya med XL-100 är hur den manövreras - med hjälp av rörelsesensorer. Längst bak sitter en av/på-knapp, det är inte så revolutionerande. När lampan väl är på så ska den hållas horisontellt och om den sedan vrids med- eller motsols så ändras allt ifrån ljusstyrka till fokus till blinkintervall.

- Det är fortfarande en ficklampa men handhavandet är helt nytt och vi är säkra på att det är funktioner som kommer att uppskattas av alla som använder ficklampor, säger Mike. En annan smart funktion är att det nu enkelt går att förhindra att lampan slås på av misstag i packningen så att batterierna töms på energi.

Den nya lampan är fortfarande under utveckling men Mike tror att den kommer att vara klar för försäljning i mars. Priset är heller inte satt men det kommer nog att landa runt det dubbla jämfört med samma storlek av Maglites vanliga lampa.

Alla Maglites ficklampor tillverkas fortfarande i Kalifornien, USA, och än så länge är det bara ficklampor. Så kommer det dock inte att förbli, Maglite jobbar på att ta fram pannlampor. Om de kommer med rörelsesensorer eller ej vill dock Mike inte avslöja.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842