Åka Skidor gör skidbilaga ihop med Aftonbladet

Aftonbladet och tidningen Åka Skidor Åka Skidor inleder ett samarbete och ger ut en skidbilaga. Målgruppen är familjer som är intresserade av vintersport och en viktig del av innehållet är en guide till svenska skidanläggningar.

Bilagan kommer att ha magasinskaraktär med 116 sidor, limmad rygg, tjockt glansigt papper och UV-lackat omslag. Utgivningsdatum är 4 december och publikationen kommer att innehålla en stor guide till Sveriges bästa skidanläggningar. Bilagan är en bred familjeprodukt för alla som är intresserade av vintersport och förutom guide till de bästa backarna kommer magasinet att innehålla inspirerande skidreportage, stor test av skidor, resetips till alperna, tips om nöje med restauranger och after ski, skidmode, prylar och säkerhetsutrustning.

– Vi har tidigare gjort både en Båtbilaga och en Campingbilaga ihop med Hjemmet Mortensens Förlag – två projekt som båda slagit väl ut, och det här är ett led i ett fortsatt samarbete, säger Magnus Persson på Aftonbladet och redaktör för nya skidbilagan.

– Skidåkning är något som en stor del av svenska folket ägnar sig åt, fortsätter Magnus. Skidbilagan är ett komplement till den utgivning av magasins- och bilagetitlar som Aftonbladet redan har. Förutom att den här typen av publikationer generellt stärker Aftonbladets image på featuresidan kan det ge oss nya läsare. Förhoppningsvis finns det också positiva effekter för Hjemmet Mortensens förlag då Aftonbladets bilagor sprids till en bred publik, kanske läsare utanför det spektra som förlaget redan täcker in. Det är en stor förmån att kunna dra nytta av Hjemmet Mortensens kompetens vad gäller specialpress inom olika ämnesområden.

Åka Skidor gör skidbilaga ihop med Aftonbladet Åka Skidor gör skidbilaga ihop med Aftonbladet