Utemagasinet är Sveriges bästa tidskrift

Utemagasinet har av Sveriges Tidskrifter utsetts till Årets Tidskrift i klassen Populärpress under 50.000 exemplar. Priset delades ut igår på Cirkus i Stockholm och nominerade i klassen var även tidningarna Laga Lätt och Språktidningen.

Språktidningen ansågs av många vara favorit eftersom den lanserats med perfekt timing, men Utemagasinet blev juryns val.

Utemagasinets var nominerade till priset även i fjol, men då vann tidningen Vi. I år kunde chefredaktör Ingalill Forslund, Erika Willners och Kalle Grahn jubla då den här motiveringen lästes upp:

”En tidning som passionerat brinner för sin målgrupp. Ett entusiastmagasin som på ett tilltalande sätt tar tillvara sina läsares starka intresse och känslor för sitt område. Och detta i en tid när det är inne att vara ute! Vinnare är – Utemagasinet.”

– Vi var glada bara över att bli nominerade, säger Ingalill Forsberg, chefredaktör på Utemagasinet. När vi sedan vann blev jag jätteöverraskad. Och glad förstås. Vi blev särskilt glada över motiveringen. Att vi brinner passionerat för vår målgrupp och tar tillvara våra läsares starka intresse och känslor för sitt område. Det är precis så vi formulerat vårt redaktionella mål internt.

Utemagasinet är inriktad på frilufts- och äventyrsliv och kommer ut med 10 nummer per år. Sommartid bevakar redaktionen vad som händer inom områden som vandring, cykling, paddling och klättring. Vintertid inriktar man sig främst på längdskidåkning – som tur-, längd-, telemark- och toppturskidåkning samt långfärdsskridsko.

Sportfack gratulerar sin förlagskollega och även tidningen Turist som blev Årets Tidskrift i kategorin Fackpress över 50.000 exemplar. För tre år sedan blev Sportfack Årets Tidskrift i kategorin Fackpress.

Kolla även in Utemagasinets hemsida .

Utemagasinet är Sveriges bästa tidskrift Utemagasinet är Sveriges bästa tidskrift Utemagasinet är Sveriges bästa tidskrift