Sports & Profile uppköpta

Intersport köper profilföretaget Sports & Profile, ett av Sveriges främsta profilföretag inom sport. Tillsammans satsar de nu på att nå ännu fler föreningar och företag, för att bli Sveriges största profilföretag. Att gå ihop med Intersport ser Peter Hultqvist, vd för Sports & Profile, som ett naturligt steg.

– Vi stod vid ett vägskäl då vi undrade i vilken skala vi skulle fortsätta att driva företaget, säger Peter. Det ledde till diskussioner med Intersport, som vi har samarbetat med sedan tidigare.

Nu väntar arbetet med att göra upp en plan för hur verksamheten ska fortskrida. Samgåendet öppnar upp för fler möjligheter, och tanken finns att omfatta fler sporter än de stora bollsporterna. Ridsport är är en av idéerna. Att kunna vidareutveckla tror Peter är möjligt med Intersport som starka ägare.

– Nu känns det som att vi får stora muskler i ryggen, säger Peter. Jag ser faktiskt enbart fördelar med detta.

För Intersport innebär affären en chans till utveckling inom affärsområdet klubb och företag, där målet är att tredubbla omsättningen inom tre år.

– Det är ett viktigt komplement till vår befintliga breddverksamhet, och kommer att föra oss närmare idrottsklubbar och företag, säger Fredrik Johansson, vd för Intersport.

Sports & Profile kommer att finnas kvar som organisation och successivt sammansmälta med Intersports verksamhet, som har huvudkontor i Göteborg.