On
Off

Fler val

Artikelarkiv

 • Mårten Nydahl styr Cycleurope

  Mårten Nydahl styr Cycleurope

  Mårten Nydahl är en ung och modern företagsledare och tillika Cycleuropes nye vd. Hans grundfilosofi är att jobba med folk som är självgående och att hålla fingrarna borta från deras ansvarsområden. Ödmjuk inför andras kompetens helt enkelt.

  Artiklar Tore Tobiasson, 2012-10-03 10:47

 • Porträtt: Rodney Hiram

  Porträtt: Rodney Hiram

  Rodney Hiram står i mässvimlet på Swesport och ler. Det gör han ofta. Resan från San Fransisco till jobbet på Svenskt Sportforum har varit lång men hans goda humör har alltid hjälpt honom hålla den svensk-hawaianska fanan högt.

  Artiklar Christer Flythström, 2012-04-12 13:08

 • Porträtt: Niclas Bornling

  Porträtt: Niclas Bornling

  När Niclas Bornling hade gått ut gymnasiet och hans pappa frågade honom vad han skulle göra nu blev svaret: "Jag vet inte vad jag ska göra, men jag vet hur det ska kännas". Den känslan fann han i Annecy, Frankrike.

  Artiklar Martin Willners, 2012-02-15 08:27

 • En säljare i själ och hjärta

  En säljare i själ och hjärta

  Roger Sundström ville ursprungligen bli gympalärare men skoltröttheten satt krokben för de planerna. Istället blev det jobb i sportbutik med en passion för skejtkulturen som ledde Stockholmsgrabben slutligen till ett jobb i surfbranschens flaggskepp O`Neill.

  Artiklar Christer Flythström, 2011-08-25 11:13

 • Skidsnyggt

  Skidsnyggt

  Fredrik Dahl hade fått drömjobbet som designer på The North Face i USA. Då ringde hans förra arbetsgivare på Peak Performance, Stefan Engström, och bad honom komma tillbaka till Sverige för att designa en skidkollektion åt J Lindeberg.

  Artiklar Redaktionen, 2010-01-12 14:15

 • Outdooraposteln

  Outdooraposteln

  När Yvon Chouinard växte upp valde han klättringen och surfandet istället för skolan. Det blev han belönad för. Ett drygt halvsekel senare är Chouinard ägare av Patagonia med en årlig omsättning på 2,3 miljarder. När en av sportbranschens största legendarer kom till Sverige ville Sportfack självklart vara på plats. För att lyssna till hur han startade Patagonia, om framtidens gröna företagande och om hur man surfar istället för att jobba och ändå gör vinst.

  Artiklar Redaktionen, 2010-01-12 13:49

 • Att inte helt växa upp

  Att inte helt växa upp

  Han har ett eget cykelmärke, tre barn och tusen järn i elden. Vad är Tobias Adolfsson knep för att hinna och orka? Sov utomhus då och då eller varför inte i en bil. Och ät burritos.

  Artiklar Redaktionen, 2009-11-04 12:34

 • En trevlig prick

  En trevlig prick

  Att Jonas Wiehager benämns med många titlar är svårt att undkomma när jag gör en googling innan vårt möte. Mr Wiehager finns i så många streetsammanhang att det är smått omöjligt att förstå hur han får tiden att räcka till. Lösningen - han lever sitt intresse.

  Artiklar Redaktionen, 2009-08-06 09:49

 • Åsa Ramström

  Åsa Ramström

  Hon är tjejen som ramlade in som konfektionsansvarig för Kona Sverige. Den perfekta kombinationen för någon som älskar cykling, kläder, färg och form. Ett privilegium kallar hon det själv.

  Artiklar Redaktionen, 2009-05-15 09:00

 • Livet enligt Pi

  Livet enligt Pi

  Pi Olsson har sin identitet i naturen och sporten. Så tillvida att han tycker lika mycket om att sitta i gammelskogen och konversera med kattugglor som att hänga på stammiscafét och kolla in italiensk fotboll.

  Artiklar Redaktionen, 2009-05-14 14:01

 • Stadium ska aktivera folkhemmet

  Stadium ska aktivera folkhemmet

  För drygt ett år sedan axlade Gustaf Öhrn rollen som koncernchef för familjeföretaget Stadium. Har året varit som han förväntat sig? Vi har träffat Stadiummannen för att göra en avstämning.

  Artiklar Redaktionen, 2009-05-07 11:24

 • Herr Kantarell

  Herr Kantarell

  Said Baumann är som en Duracellkanin - han kör på långt efter det att alla andra somnat in. Det spelar ingen roll om det handlar om att skruva bindningar på ett skidtest, dra historier i baren eller plocka svamp på fjället. Said är kungen.

  Artiklar Redaktionen, 2009-02-26 12:33

 • Oves dygn har 48 timmar

  Oves dygn har 48 timmar

  Ove Rytter har löst tidsbristen genom att införa 48-timmarsdygn. Själv hävdar Sveriges meste träningsmänniska att han hinner med allt jobb, att umgås med familjen och fixa i trädgården eftersom han ser till att träna varje dag. Jag tror mer på 48-timmarsdygnet.

  Artiklar Redaktionen, 2008-11-13 09:45

 • Liemannen

  Liemannen

  David Leet är pro på Falsterbo GK. David är också en av Sveriges främsta experter på custom fitting och vet allt om skaft, loft och lie.

  Artiklar Redaktionen, 2008-10-02 00:00

 • Outdooryuppien

  Outdooryuppien

  Han är yuppien som blev torsk på outdoor. Martin Kössler kom till insikt och bytte optioner och cynism mot turskidor och kantareller. Men förra sommaren hade allt kunnat ta slut.

  Artiklar Redaktionen, 2008-09-18 15:15

 • Cykelkungen

  Cykelkungen

  Hur blir man en europeisk toppspelare att räkna med inom cykelindustrin? Många företagsledare skulle säkert ge sin vänstra hand för att få svaret på frågan. Europas cykelkung och Cycleuropes ägare, Salvatore Grimaldi, vet hur man gör. Dessutom siktar han utanför Europa. Därför ska han köpa ett amerikanskt MTB-märke, ta Cycleurope till börsen och öka försäljningen i Kina.

  Artiklar Redaktionen, 2008-09-08 15:58

 • Klas Elms fem stolar

  Klas Elms fem stolar

  Sport- och fritidsbranschens fem branschs-föreningar driver frågor som ska föra respektive bransch framåt. Men trots att det rör sig om fem olika föreningar har de bara en chef: Klas Elm.

  Artiklar Redaktionen, 2008-05-16 13:25

 • Tobbes föredömliga fotarbete

  Tobbes föredömliga fotarbete

  Vad gör en bra butikssäljare bra? Sko-gurun Torbjörn ”Tobbe” Johansson litar till två öron, en mun, en aldrig sinande entusiasm och sina hundratals mil i träningsspåren.

  Artiklar Redaktionen, 2008-04-18 10:14

 • Hermanns historia

  Hermanns historia

  Hermann Kapferer hade ingen aning om vad en snowboard var, ändå fick han uppdraget att starta upp Burton Snowboards i Europa. Nu leder han arbetet med att förvandla snowboardgiganten till ett livsstilsföretag.

  Artiklar Redaktionen, 2008-04-17 10:10

 • Frankensteins nallebjörn

  Frankensteins nallebjörn

  Björn ”Lurch” Andersson vann aldrig någon titel med handbollslandslaget. Men han var en av de första att få sina egna signaturskor och en av de första att jobba med miljövård i landet. Snart belönas han med nya knän.

  Artiklar Redaktionen, 2008-04-17 09:07

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842