On
Off

Fler val

Artikelarkiv

 • Henrik Harlaut filmar med Garmin

  Henrik Harlaut filmar med Garmin

  Kampen om att vinna actionkameramarknaden är stenhård och Garmin lägger in en högre växel genom att bland annat knyta till sig skidåkaren Henrik Harlaut.

  Nyheter Martin Willners, 2015-10-15 14:40

 • Bandit skakar om filmskapandet

  Bandit skakar om filmskapandet

  Tomtom lanserar sin första actionkamera och har en del unika funktioner. Som till exempel att klippa ihop en film bara genom att skaka på den synkade mobilen.

  Nyheter Martin Willners, 2015-05-27 09:13

 • Stockholm får parkouranläggning

  Stockholm får parkouranläggning

  I slutet av maj får Sverige sin första specialdesignade parkouranläggning. Anläggningen kommer att ligga i Tensta i nordvästra Stockholm och ska locka både nya och gamla utövare.

  Nyheter Magnus Reithner, 2012-04-17 13:13

 • Ytterligare en kamera ute

  Ytterligare en kamera ute

  Allt fler actionkameror kommer ut på marknaden. En av de senaste är Tectiv från Varbergföretaget Monos.

  Nyheter Magnus Reithner, 2012-03-01 09:17

 • Full rulle för Nishiki

  Full rulle för Nishiki

  Den svenska cykeltillverkaren Nishiki rullar på i bra fart. Försäljningen i år var god och orderingången för nästa år ser också bra ut.

  Nyheter Redaktionen, 2010-11-16 18:00

 • Hjälm med nytänk

  Hjälm med nytänk

  En ny hockeyhjälm gör sin entré på den svenska marknaden. Det är hjälmen M11 som den forna storspelaren Mark Messier varit med och utvecklat och som har en ny stötabsorbering i sin modell.

  Nyheter Christer Flythström, 2010-11-15 11:00

 • Jättebra eller megafel?

  Jättebra eller megafel?

  XXL är utan tvekan ett känsligt ämne och själv vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig. XXL står för både hot och möjligheter.

  Artiklar Martin Willners, 2010-10-30 00:00

 • Collegemästarnas mästare

  Collegemästarnas mästare

  I nära ett sekel har Champion levererat huvtröjor till frusna atleter. För varumärket som blivit symbol med collegeplagg betyder äkthet och tradition allt. Men de vill också blicka mot framtiden.

  Artiklar Redaktionen, 2010-10-28 21:54

 • Nordic Trade blir finskt

  Nordic Trade blir finskt

  Den svenska sportleverantören Nordic Trade köps av det finländska bolaget One Way. För Nordic Trade innebär affären inga praktiska förändringar men ger företaget mera muskler och en stabil ägare.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-28 10:30

 • Bianchi Café öppnade

  Bianchi Café öppnade

  Är du sugen på en latte och en cykel på köpet? Nu är det möjligt att få båda på ett och samma ställe. Bianchi Cafe&Cycles har öppnats bara tio cykellängder från självaste Stureplan.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-26 17:45

 • En gotländsk liten guldklimp

  En gotländsk liten guldklimp

  ZlideOn är en briljant uppfinning som sekundsnabbt lagar en trasig blixtlås. Nu skall denna gotländska guldklimp lanseras i sportvärlden.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-20 14:36

 • En hjälm för fåfänga

  En hjälm för fåfänga

  Idag var det världspremiär för en ny cykelhjälm. Den kallas Hövding och är egentligen inte en hjälm överhuvudtaget utan en krage med en inmonterad airbag. Bakom uppfinningen står två tjejer som utvecklat produkten som sitt examensarbete.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-19 17:40

 • Merida agerar

  Merida agerar

  Cykeltillverkaren Merida återkallar samtliga cyklar av modellen S-Presso. Orsaken är att cyklarna kan ha drabbats av ett produktionsfel och cykeljätten vill vara på den säkra sidan och återkallar därför alla cyklar sålda av svenska återförsäljare mellan 2008-2010.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-15 09:30

 • En stolt chefredaktör på film

  En stolt chefredaktör på film

  Sportfacks chefredaktör går omkring med ett saligt leende på läpparna. För första gången någonsin har han gjort laybacks på betong och det finns dokumenterat på film. Kolla in omedelbart.

  Artiklar Redaktionen, 2010-10-14 21:03

 • SKS ökar tillgängligheten

  SKS ökar tillgängligheten

  Den tyska tillverkaren av cykeltillbehör, SKS ökar tillgängligheten för sina produkter på den svenska marknaden. Det gör man genom att i framtiden använda två distributörer, Shimano Nordic och Vartex för att serva butikerna.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-14 16:00

 • Taiwan på offensiven

  Taiwan på offensiven

  I Taiwan gör man en offensiv satsning på cykelindustrin. De bakomliggande orsakerna är en oro över de europeiska anti-dumpningsreglerna och över att Kina ska ta över marknadsandelar på den europeiska marknaden.

  Nyheter Redaktionen, 2010-10-12 16:00

 • Head vill få slagläge

  Head vill få slagläge

  Distributionen av Head racketar i Sverige kommer i framtiden att skötas av GSL AB. Sven Sixtensson som skött distributionen i 2 år fortsätter arbetet men nu i ny regi. Målet är att växa och bli starka på den svenska marknaden.

  Nyheter Redaktionen, 2010-09-30 16:00

 • Köp skidor och förbli ung

  Köp skidor och förbli ung

  Nu har sportbutikerna fått ytterligare ett starkt argument att sälja skidor till äldre och medelålders kunder. En stor studie som har gjorts på Mittuniversitetet visar nämligen att skidåkande 80-åringar bibehåller sin vigör och har samma fysik som otränade 30- åringar.

  Nyheter Redaktionen, 2010-09-21 13:00

 • En ny fixed idé

  En ny fixed idé

  Två nya cykelmärken får distributör i Sverige. Det är de tyska cykeltillverkarna Fixie Inc och Bionicon som Simona Bava nu ska ta hand om och få de svenska cykelhandlarna att tända på.

  Nyheter Redaktionen, 2010-09-14 18:00

 • Halvmaran ingen utmaning för utmanarna

  Halvmaran ingen utmaning för utmanarna

  Ganska exakt ett år efter det att Sportfacks formgivare Pelle Jansson utmanat mig på en halvmara stod jag på startlinjen nedanför Stockholms Slott. Med mig hade jag fem andra utmanare, vi var redo, vi var taggade, vi var redo för stordåd.

  Artiklar Redaktionen, 2010-09-13 15:43

 • Bosch är ute och cyklar

  Bosch är ute och cyklar

  Elektronikjätten Bosch vill erövra e-cykelmarknaden. På Eurobikemässan i Tyskland förklarade företagets vice vd för e-cykeldivisionen, Rainer Jeske att man på långsikt strävar efter en 25-procentig andel av världsmarknaden på e-cyklar.

  Nyheter Redaktionen, 2010-09-03 12:00

 • Norrmän ger Boreson&Boreson ny fart

  Norrmän ger Boreson&Boreson ny fart

  Norska Weenas Sport blir majoritetsägare i det svenska företaget Boreson&Boreson som har en stark position inom racketsport. I och med affären får det svenska bolaget distributionsrätten för Diadora i Sverige plus att de norska majoritetsägarna är villiga att göra investeringar i den svenska verksamheten.

  Nyheter Redaktionen, 2010-08-27 11:10

 • Rätta till alla småfel först

  Rätta till alla småfel först

  Det är dags för alla sporttillverkare att ta en paus från alla stora revolutioner och istället rätta till alla irriterande småfel. Adobe gjorde precis det med sina datorprogram och fick stående ovationer.

  Artiklar Redaktionen, 2010-08-25 13:56

 • Ett palats som firar

  Ett palats som firar

  Innebandypalatset i Nyköping firar denna vecka sin 1-årsdag. Det är den unga entreprenören Johan Kullman som startade specialistbutiken men han har reda nu planer på att bredda sitt sortiment.

  Nyheter Redaktionen, 2010-08-20 11:15

 • Fräsh start för Boutique Fräsh

  Fräsh start för Boutique Fräsh

  På torsdag öppnade Boutique Fräsh sina dörrar för sjunde gången. I år ordnas inköpsmässan för streetwear, snow-och skateboardvärlden i Münchenbryggeriets lokaler på Södermalm i Stockholm.

  Nyheter Redaktionen, 2010-08-19 16:15

 • Haag kör med One Way

  Haag kör med One Way

  Nordic Trade fortsätter sin storsatsning inom vintersporter. Nu har man värvat fyra skidstjärnor som alla ska tävla med One Way-stavar de kommande säsongerna. Bland dem finns OS-medaljörerna Anna Haag och Anders Södergren.

  Nyheter Redaktionen, 2010-08-17 14:00

 • Var är alla brudarna?

  Var är alla brudarna?

  Årets roligaste lista är den om Sportbranschens 25 mäktigaste personer. En lista full av driftiga och otroligt kunniga människor som utvecklat sportbranschen framåt med sitt engagemang. Samtidigt är det också en riktigt dyster läsning. På listan finns nämligen inte en enda kvinna.

  Artiklar Redaktionen, 2010-07-05 12:56

 • Succé för Hestras cykelsatsning

  Succé för Hestras cykelsatsning

  Den svenska handsktillverkaren Hestras satsning på cykelhandskar för stadscykling har blivit en framgång. De nya modellerna har varit mycket uppskattade och har medverkat till att företagets försäljning har ökat med 30 procent under årets första månader.

  Nyheter Redaktionen, 2010-07-02 16:00

 • Etto fick barnpris

  Etto fick barnpris

  Norska hjälmtillverkaren Etto har fått utmärkelsen ” Barnens Guldhjälm” för i år. Utnämningen är ett led i trafiksäkerhetsprojektet Skolbarnens Trafikkalender.

  Artiklar Redaktionen, 2010-07-01 07:00

 • Tysk rygga får ny distributör

  Tysk rygga får ny distributör

  Den tyska outdoorföretaget Deuter får en ny distributör i Sverige. Det blir det Göteborgsbaserade företaget International Sportswear Company som framöver kommer att se till att Deuters produkter når de svenska konsumenterna

  Artiklar Redaktionen, 2010-06-29 07:00

1, 2, 3 ... 16, 17, 18 -

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842