Sparfack 09-2016

Läser du i läsplatta eller på mobil? Klicka här. Tema KvinnorKvinnor är en viktig kundgrupp för sportbranschen. Hur ser kvinnor som själv jobbar i sportbraschen på utvecklingen? Vi presenterar också statistik på hur kvinnors idrottande ser ut i Sverige idag. Aktiva kvinnorRiksidrottsförbundet har gjort en stor undersökning om kvinnors idrottande i Sverige. Den visar att…

Tema Kvinnor
Kvinnor är en viktig kundgrupp för sportbranschen. Hur ser kvinnor som själv jobbar i sportbraschen på utvecklingen? Vi presenterar också statistik på hur kvinnors idrottande ser ut i Sverige idag.

Aktiva kvinnor
Riksidrottsförbundet har gjort en stor undersökning om kvinnors idrottande i Sverige. Den visar att det finns både gamla könsmönster och överraskande nytänk bland utövarna.

Ulrika Skoghag
När Ulrika Skoghag tog över golfkonfektionsföretaget Daily Sports ville hon bredda sortimentet. Den förändringen låg rätt i tiden vilket har betytt mycket för företaget.

Janicke Blomsnes
För Janicke Blomsnes är det naturligt att jobba hårt. Hennes energi och driv har också fört henne till en topposition på XXL i Sverige.

Lizzie Armanto
Lizzie Armato lärde sig åka skateboard när hon följde i sin lillebrors fotspår. Idag tillhör hon världseliten i en sport där männen fortfarande är i majoritet.

Eva Mullins
Eva Mullins är van att röra sig i mansdominerade sammanhang. På Haglöfs däremot, där hon är nyutnämnd hållbarhetschef är könsfördelningen däremot jämn.

Scott flyttar
Det blev ett framgångsrikt OS för Scott Sports med två cykelguld i Rio. Här hemma stundar en flytt till nya lokaler och en offensiv satsning som ska gynna återförsäljarna.