Sportfack 04-2016

Tema statistik
År 2015 var ett hyfsat år för sporbranschen som ökade med mer än vad detaljhandeln i snitt gjorde. Sportfack har siffrorna och statistiken och kan presentera tillväxten för såväl kedjorna som leverantörerna.

Kedjorna
Variationen i tillväxt bland sportkedjorna var stor förra året. Men de allra flesta sportkedjor kan nog vara nöjda med sina resultat. Naturkompaniet och XXL kan vara lite extra nöjda.

Leverantörerna
De globala jättarna Nike och Adidas är fortsatt dominerande bland leverantörerna i Sverige. Cykeltrenden gav Cycleurope en bra skjuts medan Skechers var de som ökade mest av alla under förra året.

Nordic Active Brands
Det finns många orsaker till att Nordic Active Brands hade en rekorbra utveckling förra året. Mixen av varumärken men också engagemanget i varumärkena var orsaken till framgångarna.

Basketdominanten
Basket är den globala sporten som ändå inte lyckats locka de stora skarorna i Sverige. Men det finns trots det passionerade och kräsna basketkonsumenter också här. 2win-butiken i Stockholm kan möta deras behov och gör bra affärer på kuppen..

Elcykelvaruhuset
Elcyklarna spås ett bra försäljningsår i Sverige. Elcykelvaruhuset i Stockholm är den första cykelbutiken som enbart säljer elcyklar. Men det krävdes många och långa möten för att få leverantörerna med på tåget.

Plus nyheter, produkter, OS-Quiz, platsannonser och mycket mer.

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842