Sportfack 09-2015

TEMA KVINNOR

Röhnisch satsar på kvinnorna
Sportföretaget Röhnisch har valt att aktivt kommunicera med sina kvinnliga kunder. Det har gett företaget ett försprång jämfört med många andra företag i sportbranschen. Och samtidigt väldigt lojala kunder.

Nikechef med makt
Amy Montagne kan med all rätt kallas för en av sportbranschens mäktigaste kvinnor. Hon basar över Nike Women och för Sportfack berättar hon om sin syn på kvinnan som kund och hennes behov.

Tessa jobbar i outdoor­branschen
Det finns skillnader i hur kvinnliga säljare bemöts av kunder i outdoorbutikerna. Speciellt om kunden är en man. Vi har träffat Tessa Wulff Lothian som arbetar som butikschef på Naturkompaniet och vet hur det är.

I sportbehåns värld
Sportbehån är en komlicerade och viktig produkt för kvinnor. Många kvinnor kan intyga att det är svårt att hitta rätt produkt. Vi har tagit en titt på vad som finns och vad som gäller.

Cyklar för kvinnor
Den taiwanesiska cykeljätten Giant startade cykelmärket Liv. Cyklar utvecklade för kvinnor, av kvinnor som cyklar. Vi tittar vad som döljer sig bakom varumärket och filosofin.

Svenska cyklar del 2
Alla cyklar tillverkas inte i Asien vilket är den vanliga uppfattningen. Det finns faktiskt en drös svenska cykelmärken att välja mellan. Vi fortsätter med vår presentation av dem.

Produkter i säsong
Löparskor och tajts, cykellysen och en jacka för vinterträning. Variationen är stor på vår produktsida. Kolla om du vill fylla på dina butikshyllor med något som du kanske missat

Fotbollskväll
Fotboll är världens störtsa sport och inspirerar till och med filmare till stordåd. Vi tipsar om åtta fotbollsdokumentärer som ser bortom resultatet på planen.

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842