Föräldrafavorit knep ännu en seger

Just nu springer svenska barnfamiljer benen av sig för att knipa de bästa vinterkläderna för sina barn innan lagren töms i butikerna. Och svenska tillverkare kan det där med barnoveraller. När det gäller Vi Föräldrars vinteroveralltest finns ändå en flitigt förekommande vinnare.

Didriksons för säsongen nya overall Theron Kid’s Coverall är bäst i test i tidningen Vi Föräldrars stora overalltest. Overallen var 0,2 poäng före tvåan i testet, Ellos overall E-protection.

Därmed är Didriksons tillbaka på tronen. För ett år sedan, i samma test, fick både de, Helly Hansen och Reima ge sig när Coops overall vann testet.

Överlag kom sportbranschens overaller högt upp på årets lista. Helly Hansens Playsuit och Stadiums egen K Adv SS från Everest blev delade treor 0,4 poäng bakom Didriksons. Intersports/McKinley-overallen Topper MR blev delad femma ytterligare 0,1 poäng efter vinnaren. Reimas Winnie fick 3,6 poäng totalt och Tensons Buster-overall stannade på 2,8 poäng totalt. Isbjörn of Sweden ingick inte i testet detta år.

Didriksons har en vana att ta hem just Vi Föräldrars overalltest. Det här är tredje gången sedan 2007 som varumärket tagit hem förstapriset.

Vi Föräldrar har en upplaga på knappt 40 000 exemplar och ett bra resultat i deras test brukar ge en god försäljningseffekt i butiksledet. Det har tidigare års segrar visat.

Testet utfördes av företaget Testfakta i samarbete med laboratoriet Swerea IVF, på uppdrag av Vi Föräldrar. Totalt 14 overaller ingick i testet.

Theronoverallen får högsta betyg, 5.0, för både slitagetålighet och vattentäthet. För slitagetålighet var Theron i en klass för sig med siffran 7500 varv i laboratoriets nötningsmaskin, vilket var nästan dubbelt så bra som tvåan i nötningstestet.

Anmärkningsvärt i testet är att både Tenson och Team Sportia får kritik för sina overaller. En nit i en dragkläpp Team Sportias overall innehöll bly och Tensonoverallens knappar innehöll både bly och nickel. Bägge företagen intervjuas av Vi Föräldrar i testartikeln och bägge meddelar att de ska åtgärda felen.