Didriksons har köpt Galon

Nu ägs varumärket Galon av specialisterna på regnkläder, Didriksons. Efter att patentet på Galon gått ut passade företaget på att köpa det klassiska, registrerade varumärket.

Efter att patentet på Galon gått ut passade Didriksons på att köpa det klassiska, registrerade varumärket.

– För oss som en av de ledande tillverkarna av regnkläder är det ett stort och viktigt steg i företagets utveckling, säger Didriksons VD Sören Andreasson i ett pressmeddelande.

Varumärkesregistreringen gäller inom hela EU. Numera är det alltså enbart Didriksons som har juridisk  rätt att använda namnet Galon vid marknadsföring och reklam av konfektion. Dock kommer företaget inte att jaga föra något korståg efter andra leverantörer som använder ordet låter man hälsa. Samtidigt som Didriksons varumärkesregistrerat Galon sker en kraftig uppgradering på materialsidan.

– För att få klassas som äkta Galonkläder måste materialet vara helt pvc-fritt. Idag använder vi PU (polyuretan) i våra galonkläder, ett material som bl.a. är giftfritt.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Didriksons Regnkläder

    På Didriksons har vi en enkel filosofi: Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem. Precis som Julius och Hanna Didrikson gjorde, redan 1913 då de började tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund. I över hundra år har vi varit vår grundidé trogna. Att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väderlek. Kanske är det därför vi hundra år senare fortfarande är Skandinaviens ledande varumärke för regn- och funktionsplagg.