Slimmad passform

Hockeyprodukter må vara dyra men konsumenterna får mycket för pengarna. Inför nästa säsong är teknologinivån högre än någonsin. Ledorden är dock fortfarande passform, låg vikt och skydd. Det är bra - smidiga produkter som håller spelarna hela höjer kvaliteten på spelet.

1. Sher-wood
Toppteknologi från Sher-Wood
Slimmad passformSenaste toppklubban från kanadensiska hockeyleverantören Sher-Wood har fått namnet T90. Klubban har ett kompressionsgjutet skaft med en kärna helt i kolfiber, ett blad med ett särskilt fibermönster och ett vibrationsdämpande skum vilket tillsammans ska ge spelaren ännu bättre förutsättningar att behandla pucken. Därtill är den perfekt balanserad och ergonomiskt utformad för att ge bästa möjliga tillslag på pucken. Senior T90 kommer i tre olika flex och har en uppsjö av olika vinklar och olika lies. T90 finns även för juniorer och barn.

Tel: Sher-Wood Hockey 0722-511 311

2. Easton
No sweat for you!
Slimmad passformEastons nya skridsko Synergy EQ5 är varumärkets första som inte är helt gjord i komposit. Istället har de valt att tillverka EQ5 i lättviktsmaterialet Fusion Foam och förstärkt med komposit på utsatta ställen. Det har gett en skridsko som inte är lika styv som tidigare varianter och som dessutom går att värma upp för att få bästa passform. Passformen ska också säkerställas genom ett särskilt EPE-skum som omsluter hälen och anklarna samt genom den filtklädda plösen. För ytterligare komfort har skon en yttersula som tillåter svett att fly ut från innerskon vilket ska ge ett bättre fotklimat.

Tel: Berger Sports 031-89 13 58

3. MTL
Plock à la Hasek
Slimmad passformGamle målvaktshjälten Dominik Hasek har varit med och utvecklat MTL:s nya målvaktslinjen. Produkterna tillverkas av ett sadelmakeri i Tjeckien och det är endast exklusiva material från Tyskland och Japan som används vid tillverkningen. Plockhandsken på bilden har delad handledsplatta för bättre rörlighet och ställbara handledsremmar för att förhindra vridningar. I innerhanden är plasten förstärkt för att ge ett extra bra skydd mot hårda skott och slag.

Tel: MTL Sport 08-649 18 26

4. Reebok
Pumpa på
Slimmad passformReeboks nya skridsko 11K Pump är varumärkets lättaste skridsko hittills. Utöver låg vikt har Reebok satsat hårt på passform. Dels genom The Pump som tillåter spelaren att direkt i omklädningsrummet anpassa passformen, dels genom en bättre omslutande hälkappa och dels genom ett snörningslås som delar upp snörningen i två zoner vilket underlättar när spelaren vill dra åt snörena riktigt hårt. Skriskon har dessutom fått en förstärkt kärna på strategiska ställen och ett hållbart skal för att ge både skydd och stabilitet. 11K Pump kommer för både juniorer och seniorer.

Tel: Reebok 0280-444 00

5. Grit
Få plats med allt
Slimmad passformI Grits nya hockeytrunk får spelaren verkligen ordning och reda på sina grejer. Det finns fack för skridskor, för hjälmen, byxorna, handskarna, ja, man skulle till och med nästan kunna gömma sin farmor i bagen. Dessutom har bagen ett slags hölster för klubban på sidan, skridskomatta och en löstagbar meshväska för till exempel handdukar. Grit kommer i två storlekar och kan både bäras och rullas. Som extra finess har den dessutom ventilationshål i ryggen för att undvika olyckliga odöröverraskningar.

Tel: Conseptsport 070-337 06 04

6. Sportmask
T3 säkrar skallen
Slimmad passformDet har hänt en del med målvaktshjälmarna de senaste decennierna. Från att tidigare mer eller mindre bara varit en ansiktsplatta i hårdplast är de nu högteknologiska hantverk som ger både skydd och komfort. Sportmasks flaggskepp inför nästa införsäljning har fått namnet T3. Skalet är tillverkat av kol- och glasfiber för att ge riktigt bra skydd och toppen av hjälmen är räfflad för att puckarna ska studsa av och smällen inte absorberas mot huvudet. Vadderingen på insidan av masken är mjuk för längre hållbarhet och dessutom behandlad för att förhindra mögel.

Tel: Sport Trading 08-500 280 90

Slimmad passform Slimmad passform Slimmad passform

Slimmad passform Slimmad passform Slimmad passform Slimmad passform Slimmad passform