Sportfack utmanar dig

Nu är det slut på det slappa livet, undanflykter och en chokladkaka till lunch. Sportfack utmanar dig på en tävling som också gör ditt liv bättre. Vågar du ställa upp?

Jag har nog aldrig blivit mer förvånad.

I höstas, på väg till ett 30-minuters lunchpass på gymmet, utmanade plötsligt vår formgivare Pelle Jansson mig på att springa en halvmara till sommaren.

För dig som inte känner Pelle kan jag berätta att han inte direkt är den som gett träningen ett ansikte. Han kallas för sugröret på grund av sin kroppsform och ett par dagar före utmaningen hade han gjort ett försök på gymmets löpband. Han klev av det tolv minuter senare och gick utan ett ord in i duschen.

Att hans utmaning kändes ganska vågad är att uttrycka sig mycket milt. Han hade plötsligt utmanat mig på att springa 21.098 meter. Tio, kanske tolv, gånger hans senaste löppass. Minst två timmars löpning.

Jag som precis sprungit mitt livs första millopp kände mig väldigt skeptisk, dubbla distansen verkade som något omöjligt och jag hade tidigare inte ens tänkt tanken.

Pelle skulle dock inte slippa undan det plötsliga infallet. Jag kollade upp att det finns en halvmara i Stockholm i slutet av sommaren och nu hade vi en deal – vi hade också en morot för att hålla igång under hela vintern.

Nu är det så här att Pelles utmaning har vuxit. Den omfattar inte bara mig. Mattias har redan hoppat på och dessutom har vi fått med oss Puma på utmaningen i och med att de ställer upp med tio starter i Stockholm Halvmaraton 11 september 2010. Kvar finns alltså sju friplatser och du kan få en av dem.

Om två gamla skateboardåkare och en skyttekung i Korpens lägre divisioner tror sig klara av en halvmara så kan vem som helst fixa det. Vi utmanar därför sportbranschen att springa med oss. Tiden i loppet är betydelselös, det som räknas är att ta sig i mål. Alla kommer att vara vinnare och vi kommer att skriva om deltagarna och alla förberedelserna i Sportfack under hela året fram till loppet.

Visa att du inte är den som backar för en utmaning. Skicka ett mail till mig på martin@sportfack.se så kan en av de sju friplatserna bli dina.

För att öka dina chanser att klara av utmaningen så kommer du att få ett träningsupplägg av ingen mindre än Anders Szalkai – en av Sveriges bästa marathonlöpare och ansvarig för Pumas löparsatsning i Sverige. Det och det faktum att hela sportbranschen kommer att veta om att just du antagit utmaningen gör att bryta efter halva loppet inte är ett alternativ.

Vågar du anta utmaningen eller är Sportfack de enda i sportbranschen med lite stolthet i kroppen?

Vi hörs

Martin Willners