Framtidens mode

Högskolan i Borås anordnar den 1 februari en konferens under rubriken ”The future of fashion”. Åtta talare från näringsliv, organisationer och universitet kommer att presentera utmaningar och möjligheter för modeindustrin utifrån miljö­perspektivet. Hur kommer klimatförändringen att påverka konsumenternas köpbeteende? Kan modeindustrin bidra till att minska fattigdomen? Hur kan de nya behoven för morgondagens konsumenter designas?…

Högskolan i Borås anordnar den 1 februari en konferens under rubriken ”The future of fashion”. Åtta talare från näringsliv, organisationer och universitet kommer att presentera utmaningar och möjligheter för modeindustrin utifrån miljö­perspektivet.

Hur kommer klimatförändringen att påverka konsumenternas köpbeteende? Kan modeindustrin bidra till att minska fattigdomen? Hur kan de nya behoven för morgondagens konsumenter designas? Detta är några av de frågor som kommer att ställas, och förhoppningsvis besvaras. Målet är att få fler företag inom den svenska modeindustrin att ta fram en helhetssyn på området miljö och socialt ansvar.

Mer info om konferensen hittar du på nätet: www.etisktmode.se .

Av: Martin Willners